3 tips til at finde motivationen til at dyrke mere motion

Motion er sundt, motion er vigtigt. Du er sikkert allerede klar over disse ting, men derfor kan det måske stadig være svært at finde motivationen. Og det kan ske for alle. Mange mennesker træner på livet løs, men nogle gange kan de altså også ende med at miste motivationen for en periode.  

Find en måde at dyrke motion på som interesserer dig 

For at være inspireret til at dyrke mere motion, er det vigtigt at finde noget, man synes er sjovt. Hvis dét at dyrke motion mere eller mindre ses som en sur pligt, så er det svært at komme i gang. Det er ikke for alle at træne i et fitnesscenter, og det er også helt ok. Nogle mennesker dyrker udelukkende fodbold, løbetræning eller kampsport. Andre foretrækker at løbe eller cykle i det fri, uden andre mennesker omkring sig. Hvis du for eksempel elsker at være ude i naturen, så kan du måske finde en måde at dyrke motion på i den friske luft, med hjælp af et redskab for eksempel. Det kunne eksempelvis være en elcykel. En elcykel kan man få meget glæde af, også når vinden blæser.  

Tag en ven med ud at dyrke motion 

Hvad enten det er til cykelturen, løbeturen, eller holdtræning, så tag gerne en ven med dig. Det kan nemlig være direkte motiverende, når man har en træningsmakker med sig. For så har man lavet en aftale, som man måske føler er sværere at bryde. Derudover kan begge parter motivere hinanden ved at aftale, at man mødes et par gange om ugen.  

Hjemmetræning 

Mange mennesker får glæde af at træne derhjemme. Har du et rum, en garage eller masser af plads i stuen, så kan du bygge din egen lille ’hjemme-gym’. Du kan eventuelt overveje at investere i et løbebånd, nogle vægte og andet slags udstyr.