Din guide til indretning af badeværelset

Overvejer du at renovere dit badeværelse? Eller er du nybygger og skal til at indrette badeværelset? Uanset hvad er det en sjov proces med mange beslutninger. Badeværelset er et vigtigt rum. Med en god indretning af rummet højner du ikke kun følelsen af velvære i boligen men også boligens værdi.

Herunder får du en guide til, hvordan du indretter badeværelset bedst muligt.

Hvilken beklædning til vægge og gulve?

Når du skal vælge beklædning til vægge og gulve i badeværelset, er det ikke helt lige meget, hvad du vælger. Badeværelset er nemlig et rum, hvor vægge og gulve skal kunne tåle vand og fugt. Vælg derfor beklædning som kan tåle dette. Ideelt til badeværelset er klinker og fliser, da de kan tåle vand og fugt. Klinker fås heldigvis i mange forskellige varianter, så du finder sikkert en klinke eller flise som passer til din indretningsstil.

Vælg de rette armaturer

Armaturer findes også i mange fine varianter. Find gerne et armatur som passer til badeværelsets øvrige møbler og til klinkerne på væggen. Det giver et godt helhedsindtryk af rummet. Vælg et armatur der er nem at betjene og som kan betjenes af både børn og voksne. Mange vælger at kontakte deres lokale vvs’er, når armatur og andet vvs-arbejde skal udføres. Det sikrer en fejlfri montering, så du undgår grimme overraskelser, næste gang du skal i bad.

Den rette belysning

Når du eller din partner bruger badeværelset til at lægge makeup eller sætte håret, er det vigtigt med en god belysning. Spotlamper giver et godt og bredt lys i badeværelset og kan installeres med en lysdæmper. Med lysdæmperen kan du selv bestemme styrken af lyset, så du kan skabe den rette stemning.

Alternativt kan du også supplere med et par pendlere eller en pæn lampe. Det giver et anderledes udtryk til badeværelset.