Lider du af uro i benene? Du er ikke alene

Uro i benene, der lidt mere medicinsk kendes under navnet Willis-Ekbom disease, eller restless legs kan skyldes venøs insufficiens, der betyder hjerteklapperne i venerne ikke fungerer ikke optimalt. Det kan lyde som en harmløs sygdom, og som noget ikke mange lider af. Der er dog ingen af de to ting, der er tilfældet.

Det menes nemlig, at helt op mod 15% af den danske befolkning der har lidelsen. Ifølge Sundhed.dk er der dog meget stort udsving, og det menes at tallet er mellem 5 og 15% af befolkningen, hvilket er en meget stor difference. Dette bunder i flere ting, eksempelvis at der er rigtig mange, der aldrig opsøger en læge omkring det, og mange der ikke får stillet en diagnose, da lidelsen skal være relativ slem, før den diagnosticeres. Der er nemlig stor forskel på, hvor hårdt man bliver ramt.

Derfor er uro i benene farligt

Typisk er uro i benene en lidelse, der kan være hos en hele livet. Selvom det ikke kan kureres, kan det i mange tilfælde være muligt at holde det nede, så symptomerne ikke er så voldsomme. Noget af det der er farligst ved uro i benene, er det de fører med sig, nemlig at man ikke kan sove om natten.

Dårlig søvn eller manglende søvn er nærmest altid ensbetydende med et dårligt helbred. Søvn er så vigtig en del af vores liv og sundhed, at hvis den bliver ødelagt, er det nærmest umulig for os at være velfungerende. Alle kan leve med at sove dårligt i periode, ellers ville de fleste dø af at få børn. Men begeynder disse perioder at blive til måneder eller år, kommer det ganske naturligt til at gå ud over vores sundhed. Kan man ikke sove pga af uro i benene, kan det altså blive farligt. Er man hårdt plaget af det, bør man i alle tilfælde opsøge læge, da der findes midler der kan mindske symptomerne.