Hold oktoberfest hjemme

Oktoberfest er en af de største og mest ekstreme fester, som kan opdrives på vores kontinent. Hvert år samles omkring 6 millioner feststemte mennesker i München, hvor der afholdes den gigantiske Oktober Bierfest. Selvom det er en meget klassisk tysk tradition, er der flere og flere danskere, der er begyndt at rejse derned for at opleve den ægte stemning.

Herhjemme har man set flere og flere arrangerer oktoberfester, og det er naturligvis disse der har vækket interessen hos så mange danskere, der gerne vil opleve den ægte varer og derfor gerne tage turen de godt 1000 km sydpå. I år bliver det dog nok en del anderledes, da Covid-19 stadig har godt fat i verden. Selvom vi nok har set det værste, så har vi ikke set det sidste.

Så en ting man ikke ved hvordan det bliver med at rejse, en anden ting er, at det er svært at forestille sig at man kommer til at samle flere hundrede tusinde mennesker i store telte, hvor man sidder side om side og skåler med hinanden. Der skal nok blive en oktoberfest af en eller anden slags i München, men det bliver med 100% sikkerhed ikke som det har været tidligere. Der er derfor nok også mange, der hellere vil vente til de om nogle år kan opleve den ægte version.

Så hvis man vil have en god oktoberfest, så er der mange gode grunde til, at man vælger at holde den selv, hvor man kan styre antallet af mennesker, og hvor man kan få det lige som man gerne vil. I takt med at konceptet er blevet mere og mere populært er der også kommet mange ting til at gøre det til en succes. Alt fra oktoberfest pynt til lederhosen, fadøl, store literkrus og meget andet. Så selvom man måske ikke får den helt ægte stemning af millioner af øldrikkere, så kan man stadig lave et brag af en fest.