Få et sundt børneværelse

Når vi får børn investere vi rigtigt mange penge i at sørge for at vores børn får det “bedste” og det rigtige design, både hvad angår tøj, møbler og legetøj. Men nogle gange tænker vi ikke over at det ikke altid er gode materialer de er lavet af, selvom det er design eller dyrt. 

Kemikalier på børneværelset 

Men hvor er der kemi? Nærmest i alt i et moderne børneværelse. De fleste ved nok at noget legetøj har kemikalier og at man skal holde øje med mærkningen som CE mærket, som betyder at legetøjet er skadeligt kemikalie frit. 
Men steder man ofte ikke tænker på er fyldt med kemi, er f.eks. børnesenge. Der kan være skadelige kemikalier i malingen på sengen eller kunstigt træ. Derfor er det vigtigt hvis man vil det bedste for sit barn at man leder efter senge med giftfri maling og hvis det er en træseng at det er FSC mærket.
Se et udvalg af Kemi og gift frie børnesenge her. 

Ordentligt klima på børneværelset 

Det er også vigtigt at du har et ordentligt klima på børneværelset, så risikoen for at barnet udviklet astma mindskes. Det kan man gøre ved at lufte ud, 10 minutter 3 gange om dagen. Ellers kan et par plante også hjælpe med at rense ud i luften på værelset, plus at børnene har noget at både se på og gå op i, ved at skulle huske at vande den. 

Støv  

Det er også vigtigt at du får støvsuget mindst 1 gang om ugen, og at du får skiftet sengetøj 1-2 gange om ugen, da der sidder mange døde hudceller, og støv fra støvmider i gammelt sengetøj. Det kan i værste tilfælde, hvis det ikke skiftes ofte, udvikle astma i barnets lunger.  

Så hvis du husker på disse punkter, vil de barn kunne takke dig senere i livet.