Bør du prøve periodisk faste?

Periodisk faste er, som navnet indikerer, en periode, hvor man enten kun indtager mad- og drikkevarer med ekstremt få eller slet ingen kalorier, eller slet ingenting. Det bruges typisk især inden operationer, med faste kan også have religiøse årsager.

Her kan du læse om periodisk faste, når det kommer til slankekur, og hvordan du kan gøre det på sundest mulige måde.

Periodisk faste i forbindelse med slankekur

Den mest kendte version af periodisk faste hedder 8-16. Den går ud på, at du skal faste i 16 timer, og spise i de følgende 8 timer. Den kan også reduceres til 12-12. En anden meget populær periodisk faste kur hedder 5:2 kuren, hvor du kun faster 2 dage om ugen.

Periodisk faste er beregnet til også at give dig mere tid, og ofte reducerer fasten dine måltider til 2 eller en række mindre i løbet af de 8 timer. Der er blevet lavet flere undersøgelser med periodisk faste, og for nogle mennesker kan det hjælpe med eksempelvis forhøjet blodtryk.

Fasten øger aktiviteten af det, der kaldes det parasympatiske nervesystem, som fremmer fordøjelse og tarmbevægelser. Det kan også give din krop mere energi og stabilisere blodsukker og sukkercravings.

Er periodisk faste usundt?

Periodisk faste kan være sundt, men er det ikke i alle tilfælde. Du bør under ingen omstændigheder kaste dig ud i periodisk faste, hvis du har døjet med spiseforstyrrelser, er undervægtig, eller hvis du træner meget. Er du i tvivl om, om du kan begynde på periodisk faste, så konsulter din læge.

Periodisk faste er ikke ment som en komplet afskæring af mad, og det kan aldrig erstatte sund kost og motion. Du må aldrig faste i flere dage, og skal du faste i forbindelse med operation eller andre sundhedsmæssige grunde, så sørg altid for at blive informeret om, hvad du må indtage hvornår.

Lyt til din krop, hvis du afprøver periodisk faste

Periodisk faste kan sagtens fungere for nogle, men selvom du ikke tidligere har haft problemer i forbindelse med mad, så husk at lytte til din krop. Du skal ikke sulte dig selv, og hvis du begynder at føle dig svag, træt og afkræftet, betyder det højst sandsynligt, at din krop ikke kan tåle fasten.

Så sider som Slankekur.dk kan du læse om forskellige former for slankekure. Hvis periodisk faste ikke virker for dig, så find en anden metode. Faste er kun sundt i nogle tilfælde, og det er ikke alle kroppe, der kan holde til det.

Pas altid på dig selv, når du prøver at tabe dig.