En stram økonomi kan være lidt af en udfordring

Det moderne liv, hvor manges arbejdsliv er en slags patchwork-model, bestående af flere småjobs, der tilsammen giver en fuld indtægt, kan være lidt af en udfordring. Der kan være jobs med fleksibel arbejdstid, hvor man ufrivilligt har måtte gå ned i tid, eller der kan være vikarjobs, der i en måned ikke har haft ledige vagter. 

Mange lever også som selvstændige små enmandsfirmaer, der sælger forskellige ydelser til folk. Der er mange nicher, som udfyldes af små selvstændige erhvervsdrivende. Her kan indtægterne også være meget svingende. Og uventede udgifter kan være lidt af en udfordring. Hvis vaskemaskinen pludselig står af midt i en måned med lav indtægt, så har man en udfordring. 

Er det nødvendigt at låne? 

Et kviklån dukker måske op som en mulighed, når de økonomiske udfordringer melder sig. Du kan læse om denne låntype på jubii.dk og blive klogere på hvad det er for en størrelse. Kort fortalt er der tale om et lån, som gives ud fra en bedømmelse af din økonomi og ikke tager pant i for eksempel din ejerbolig. Inden man optager et sådant lån, er det vigtigt at overveje om det nu også er absolut nødvendigt.  

Det moderne, fleksible liv kan være en udfordring, men har bestemt også sine lyse sider. Og ofte løser problemerne sig selv, fordi man får mere at lave, og dermed mere at gøre godt med. Man kan godt drage fordel af at spille på både gyngerne og karrusellen. Det er der mange gode eksempler på. Der er ofte nye døre, der åbner sig, når andre smækkes i. 

Stabilt job er en mulighed 

Måske kunne man overveje om man ville trives bedre med et mere fast job med faste arbejdstider og dermed mere stabilitet. På lang sigt vil det måske være en god idé, det er i hvert fald værd at overveje, hvis økonomien strammer til. Det er ingen skade til at tage sit liv op til revision en gang imellem. Give det et eftersyn og spørge sig selv om man nu er på rette vej. 

Vi må alle se os selv i øjnene fra tid til anden. Det kan der komme meget godt ud af. Er kursen den rigtige? Kunne jeg korrigere og komme ind på en bedre vej? Måske er svaret at det kunne man. Måske er svaret at man faktisk har det liv man drømmer om, og så kan lidt skvulp i økonomien sagtens overkommes. 

Hold humøret højt 

Det er vigtigt at man ikke lader sig køre ned af et stresset liv. Et liv med patchwork-økonomi kan sagtens være et lykkeligt liv, når man også sørger for holde fokus på de lyse sider. Det er trods alt dem, vi skal have flest af. Bekymringer er der nok af i forvejen.