Er det tid til at skifte dine gamle vinduer?

Kan du huske, hvornår du sidst fik skiftet dine vinduer? De holder ikke for evigt og skal skiftes engang i mellem. Her får du nogle råd til, hvad du skal høje øje med, så du ved, hvornår det er tid til at sige farvel til dine gamle ruder. 

Dine vinduer holder desværre ikke for evigt. De skal skiftes en gang imellem. Derfor får du her nogle tips, du kan holde øje med, så du er sikker på, at de bliver skiftet i tide. 

Når du skal have skiftet dine vinduer, så husk at tjekke, hvor du kan få gjort det bedst og billigst. Der er nemlig ingen grund til at betale alt for meget for at få dem skiftet, når det er tid. 

Hold øje med træk, dug og råd 

Hvis flammen på stearinlyset foran vinduet bevæger sig alt for meget. Så er det tegn på træk. Det kan skyldes at fugerne i dit vindue er blevet livstrætte og skal skiftes ud. Du kan også holde øje med din varmeregning. Hvis den er alt for høj, er det et tegn på, at du fyrer for gråspurvene. Så skal de skiftes ud. Fordelen er, at du let kan spare pengene hjem på din varmeregning.

Hvis der kommer meget dug på ruderne, kan det selvfølgelig godt skyldes, at der er for fugtigt i din bolig. Men det kan også skyldes, at vinduerne isolerer dårligt. Så er det tid til at skifte dem ud.

Endelig er der de tydelige, visuelle tegn på, at det er tid til et vinduesskift. Hvis træet er nedslidt eller decideret råddent, skal du skifte det ud. Hvis du stikker en syl i træet, og det stikker dybt ned, er træet desværre råddent. Du kan også se, hvis malingen på træet begynder af revne eller skalle af.