Sådan undgår du et tilstoppet afløb

Oplever du et tilstoppet afløb hvad end det er i køkkenet eller på badeværelset, vil problemets opståen formentlig kunne forklares ud fra din kloak. En tilstoppet kloak påvirker huset afløb indefra og forårsager alt fra tilstoppet toilet til vask og bad. Kom problemet til livs, og undgå et tilstoppet afløb. 

Der er ikke noget værre end et tilstoppet afløb, der forhindrer en i at foretage dagligdagens gøremål. I visse tilfælde vil et tilstoppet afløb kunne klares ganske enkelt, men vokser problemet sig stort nok, vil det kræve hjælp udefra. En hjælp der kunne være forhindret, hvis man havde grebet en kanalspuleslange og var gået problemet ordentlig til værks. 

Hvordan viser et tilstoppet afløb sig? 

Et tilstoppet afløb kan vise sig på adskillige måder. Ude på badeværelset, vil det formentlig være en rest af sæbe og hår, der automatisk tilstopper risten. I simple tilfælde vil dette kunne undgås, blot ved fjernelse og rensning af dette. Et tilstoppet toilet kan komme til livs ved hjælp af en svupper, og ved problemer med håndvasken, bør man rense låsen for eventuelle madrester. 

Er problemet mere fatalt, hvor det ikke er muligt at føre disse enkelte tiltag, bør man undersøge sin kloak. En beskidt og tilkalket kloak kan skabe tilstopning, og forhindre vandet i at løbe ordentlig igennem. Dette skaber mindre oversvømmelser, og kan i værste tilfælde føre til fatale fugtskader og eventuelle lugtgener. 

Rengør din kloak 

Hvis man jævnligt rengør og vedligeholder sin kloak, vil følgende problemer med et tilstoppet afløb kunne forhindres. Et afløb rengøres blot ved hjælp af spuling fra en kanalspuleslange, som hurtigt og effektivt fjerner alt fra grus, sten, og yderligere blokerende elementer.  

Er man ikke i stand til selv at rengøre kloakken, er det vigtigt at kontakte sin lokale kloakmester for at få bugt med problemet. Jo længere man lader problemet vente, desto værre bliver det.