Særlige yogatraditioner i andre dele af verden

I takt med at du kommer dybere og dybere ind i yogaens verden, får du lyst til at udfordre dig selv og prøve kræfter med nye stilarter. I denne artikel sætter vi fokus på nogle af de yogatyper, der er mindre udbredte i denne del af vores verden. Fælles for alle nedenstående yogatyper er dog, at de blot kræver en god yogamåtte og simpelt yogaudstyr, førend at du kommer i gang.

Power Yoga

CorePower Yoga er en kæde af hot yoga studios grundlagt i Denver i 2002. Mærket ekspanderer hurtigt i hele USA. Forvent konsekvent instruktion i en eksklusiv gym-lignende indstilling. Et medlemskab er godt i ethvert af deres studier landsdækkende.

Iyengar

Baseret på yogamesteren B.K.S Iyengars lære handler denne praksisstil om at bringe kroppen i sin bedst mulige justering, ofte ved hjælp af rekvisitter som yogatæpper, blokke og stropper til at hjælpe eleverne med at mestre korrekt form.

Iyengar-praksis lægger normalt vægt på at holde stillinger over længere perioder i stedet for at bevæge sig hurtigt fra en stilling til den næste (som i en flowklasse). Iyengar har været meget vigtig i udviklingen af moderne yoga asana.

Jivamukti

Denne yogastil opstod i 1980’erne fra et af New York Citys mest kendte yogastudier. Jivamukti grundlæggerne David Life og Sharon Gannon blev påvirket af Ashtanga yogaens strenghed i kombination med sang, meditation og åndelig lære. De har uddannet mange lærere, der har bragt denne yogastil til studier og fitnesscentre, overvejende i USA og Europa.

Jivamukti klasser er fysisk intense og indeholder ofte et inspirerende tema valgt af læreren.

Forrest

Forrest Yoga har hovedkvarter i Santa Monica, Californien, og er den metode, der undervises af Ana Forrest. Udførelsen af kraftige asana-sekvenser er beregnet til at styrke og rense kroppen og frigive indestængte følelser og smerte for at tilskynde til helbredelse af fysiske og følelsesmæssige sår. Forvent en intens træning med vægt på abdominal styrkelse, inversioner og dyb vejrtrækning.

Kripalu

Kripalu er både en yoga stil og et retreat center i Stockbridge, Massachusetts. Kripalu er en yogapraksis med en medfølende tilgang og vægt på meditation, fysisk helbredelse og åndelig transformation, der flyder over i det daglige liv. Det fokuserer også på at se indad og bevæge sig i dit eget tempo, hvilket gør det til en god praksis for personer med begrænset mobilitet på grund af alder, vægt, sygdom eller skade.

Kundalini

Vægten i Kundalini er på åndedrættet i forbindelse med fysisk bevægelse med det formål at frigøre energi i underkroppen og lade den bevæge sig opad gennem alle chakraerne.

Alle asana-praksisser gør brug af at kontrollere åndedrættet, men i Kundalini er udforskningen af åndedrættets virkninger (også kaldet prana, hvilket betyder energi) på stillingerne afgørende. Kundalini øvelser kaldes også kriyas.