Vælg de rigtige handsker

Bruger du handsker til dine arbejdsopgaver? Så er du ikke alene. Mange danskere bruger handsker som beskyttelse på daglig basis. For at arbejdsopgaverne skal løses på bedst mulig måde, uden at man får ubehag ved brug af handskerne, så kræver det at man har de helt rette handsker, til den opgave man skal løse. Her kan du blive klogere på, hvilke handsker som passer til den opgave som du skal i gang med.  

Nitrilhandsker- et fleksibelt valg 

Hvis du arbejder i et erhverv, hvor der er påkrævet at du bruger handsker på daglig basis, så kan nitrilhandsker være en god løsning. Nitrilhandsker kan minde om latexhandsker, men de giver ikke allergiske reaktioner, som latex kan gøre. Dette er derfor handsker som kan bruges dagligt, uden at du skal bekymre dig over at udvikle latex allergi.  

Nitrilhandsker er også et hygiejnisk sikkert valg, da det oftest er engangshandsker, som kasseres efter brug. Udover at de er slidstærke, og godt kan holde til at blive brugt, så er det også en billig løsning. Hvis du vælger denne type handske, så skal du selvfølgelig være opmærksom på at du køber handsker som passer perfekt i størrelse. De mest brugte størrelser er str. 9 og 10, men du kan få handsker helt ned i størrelse 7 og helt op til 14. Du skal selvfølgelig vælge den handske som passer bedst, til dine hænder. 

Engangshandsker- et hygiejnisk valg  

Nitrilhandsker er en form for engangshandsker, men der findes også flere varianter af denne form for handske. Rent miljømæssig, så er der kommet stor fokus på den brug og kast mentalitet, som har præget samfundet tidligere, og dette gælder også handsker. Men det kan stadig være nogle arbejdsopgaver, hvor der er påkrævet at man bruger engangshandsker, af hygiejniske hensyn. Det kan være hvis man arbejder på et hospital, eller har med mennesker at gøre. Hvis dette er tilfældet, så skal man af smittemæssige hensyn, selvfølgelig bruge engangshandsker.  

Der findes både nitrilhandsker, og tynde bomuldshandsker, som kan bruges som engangshandsker. Det som karakteriseres denne form for handsker, er selvfølgelig at man bruger dem en gang, til en opgave, og så smider dem ud.  

Hvis du er i tvivl om de opgaver som du står med, kan løses med brug af fleregangshandsker, så skal du snakke med din arbejdsgiver, eller teamleder. Hvis opgaverne kan løses med handsker som kan bruges flere gange, så kan du se på hvilke muligheder du har, for at finde behagelige handsker som kan genbruges. I fremtiden vil der helt sikkert også komme engangshandsker, som ikke er skadelige på for miljøet. 

Handsker til specielle formål 

Der findes et stort udvalg af forskellige handsker. Du kan derfor helt sikkert finde et par handsker, som er skabt lige præcis til de opgaver som du skal løse. Det kan være montagehandsker, kemikaliehandsker, murerhandske eller vinterhandsker.  

Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på at du finder handsker som er skabt til det formål som du skal bruge dem til. På den måde, så får du komfort og beskyttelse i en og samme handske.