Chr. Hansen

Overvejer du at købe Chr. Hansen Aktier? Så kan du læse meget mere om virksomheden herunder og blive klogere på om det er den rigtige virksomhed for dine penge.

Chr. Hansen er en dansk virksomhed, som har sit speciale indenfor fødevareingredienser, og virksomheden er leverandør til det globale marked, med bioscience-baserede ingredienser, som dækker over fødevare, helse og dyrefoder industrier. Chr. Hansen producerer og sælger kulturer og enzymer og probiotiske produkter, til fødevareindustrien generelt, men specielt til mejeriindustrien.

 Produkterne som de producerer hjælper med at definere oplevelsen af fødevarer, og virksomheden er ledende indenfor kulturer og enzymer, med en markedsandel på ca 45%. Deres Health og nutrition afdeling fremstiller og sælger produkter til kosttilskud og håndkøbsmedicin, samt til dyrefoderbranchen.
Virksomheden blev grundlagt i 1843 af Christian D.A. Hansen, og derved firmaets navn, og hovedsæde i Hørsholm, Danmark.


I 2022 havde de mere end 3800 ansatte, og en omsætning på mere end 1.2 mia. Euro. Hvis man er udbytte investor, så er her en virksomhed som udbetaler udbytte til deres aktionærer, én gang årligt. I 2022 lød udbyttet på lige knap 7kr pr aktie, som er ca 50øre højere end i 2021, så udover at betale udbytte, så er deres udbytte også stigende.


Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.