Kan vi tale med dyrene? Ikke på vores sprog, nej, men det betyder ikke, at al kommunikation er udelukket.
I dag har vi en teoretisk og logisk tilgang, og vi har en holistisk og mere abstrakt tilgang, med hvilke vi vælger at forstå vores heste. Begge har fordele og begge har ulemper, så mon ikke den mest hensigtsmæssige tilgang er en kombination af de to?
Den begrænsende tilgang
Ofte bygget vores forståelse på en generel viden og derfra en antagelse grundet i en aflæsning af noget, vi tror, vi ser. Et eksempel kan være, at vi rent teoretisk ved, at heste der værger fra maden, har ondt i maven – vi vurderer herfra, at hesten der ikke vil spise op har ondt i maven.
Men hvad hvis vi kunne spørge den – måske vi ville få et andet svar. Måske har den ikke ondt i maven, måske har den ondt i sindet. Måske er den stresset eller føler sig truet i sin flok, måske kan den ikke lide maden, måske har den et savn. Mulighederne er mange, og vi kan desværre utilsigtet komme til at begrænse os selv væsentligt, når vi stringent holder fast i det, vi tror, vi ved.
Den åbne og nysgerrige tilgang
Nogle mennesker har en evne, der er skabt af en intuition – denne intuition er der ikke noget hokus pokus ved, den har vi alle, og vi har derved alle muligheden for at udvikle og forfine vores intuition. Det gælder for eksempel dem, der er Dyretelepatører.
Der findes en håndfuld dyretelepatører, der har brugt årevis på at udvikle en føling og en intuition, der kan oversætte hestens kommunikation til vores sprog.
En af disse Dyretelepatører er https://www.ditteyoung.dk/, som har mange års erfaring i dyretelepati og hesteforståelse. Så har din hest en udfordring, din dyrlæge ikke kan løse, så lad dig ikke begrænse af manglende viden – prøv en kombination.