Moden bestemmer ikke længere alt

 Moden bestemmer ikke længere alt når vi køber dametøj. Kvinder er langt mere bevidste om hvad de selv synes om, end de var før i tiden. I mange generationer har moden helt alene kunne bestemme hvad kvinder skulle gå klædt i. Det er slut.

I dag stiller kvinder krav til deres dametøj. Moden findes stadig, men er langt mere fragmenteret og ikke længere en entydig retning. Flere moder kan være i spil på samme tid, uden at være i konkurrence med hinanden. Køb dametøj her.

Kvinder vælger selv deres garderobe

Dametøj er ikke længere en lang række kjoler i to eller tre farver. Dametøj er blevet meget mere end det moden giver. Dametøj er helt individuelt. Nogen kvinder har som mantra at alt deres dametøj skal være behageligt.

De køber aldrig stramme jeans eller andet der sidder tæt på kroppen, uanset hvad moden påbyder. Andre kvinder har valgt en farve og køber kun tøj i den farve, eller farver som de selv synes passer til den. De er fuldstændig ligeglade med hvilken farve moden siger er den rigtige.

Tænk grønt, bæredygtigt og cirkulært, når du køber dametøj

Den grønne linje handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi. Det grønne symboliserer det rene. Ren energi fra sol og vind, som ikke forurener. Bæredygtighed er tanken om ikke at tage mere end vi giver. Bæredygtighed er at genanvende så mange materialer som overhovedet muligt.

I processen med genanvendelse handler det også om at gøre det grønt. Altså uden at bruge en hel masse vand og andre resurser, og helst kun ved hjælp af den grønne energi. Den cirkulære økonomi er selve tanken om at krumme den rette linje som økonomi har kørt efter hidtil. Cirkulær økonomi snupper det første punkt på linjen.

Udvidelsen af råstoffer er det første punkt. Cirkulær økonomi er tanken om aldrig mere at hive noget op af undergrunden, men at cirkulere det vi har tilbage og bruge det en gang til. Alt det her gælder for alle dele af samfundet, hvad enten du er producent eller forbruger. Det gælder også når du køber dametøj.

Dametøj er blevet til en manifestation

Det tøj kvinder vælger at gå i fortæller en historie om hvem de er. Deres politiske ståsted og omtanke for verden vi lever i, kan tydeligt aflæses i det tøj de vælger at gå i. Det samme gælder ignoranter som stadig ikke har fattet at tiden med køb og smid væk, for længst er blevet til fortid. På den måde er vores beklædning blevet til en manifestation af hvem vi er.

Til jobsamtalen prøver vi alle at klæde os så neutralt som muligt, for ikke at blive dømt på vores holdninger, inden vi selv har udtalt dem. I samme øjeblik vi er blevet ansat, trækker vi i manifestationen igen. Dametøj er ikke længere hvad det var en gang.

Faktisk er der ikke rigtig nogen afgrænsning mellem dametøj og alt muligt andet tøj længere. Dametøj er blevet til det damer vælger at tage på, uanset om det er sønnens gamle skjorte, eller en nyindkøbt kjole.