To kerneværdier som er nøglen til at holde gang i gnisten

Når dagligdagen indtræffer, kan kærligheden nemt drukne i tøjvask, madlavning, arbejde og hvis man har børn, endnu flere praktiske gøremål. Læs om To kerneværdier som siges at være nøglen til hvordan man altid sørger for at der holdes gnist i parforholdet. Samt gode råd til hvordan du husker kærligeden. 

Vi ved jo at den der jagt og spænding som opstår helt i starten af et forhold, er noget helt særligt. Her flyder du på en lyserød sky og alt er perfekt. I er forelskede og selvfølgelig er den kærlighed stærk nok til at holde en hel livstid. 

Problemet er bare at der for mange kommer et punkt hvor forelskelsen daler. Men bare fordi at forelskelsen aftager, behøver det ikke betyde at der ikke er kærlighed til stede i forholdet og det er derfor vigtigt at huske at date selvom man er i et forhold. Har du brug for flere ideer til hvad du kan gøre for din kæreste, måske på Valentines dag, kan du læse blandt andet sådan en artikel på gutmann.dk

Tryghed og mystik

Netop som overskriften siger har de to ting tryghed og mystik, en stor rolle i parforholdet. Mystik kan måske også forklares som spænding eller uvished. 

Det er nok ikke underligt for mange at tryghed er en vigtig del af et parforhold. I forbindelse med tryghed er kommunikation en vigtig faktor. Kommunikation behøver ikke kun være kedelige ting som at snakke om skænderier, uenigheder osv. Det kan også være at snakke med hinanden om ens drømme og fantasier. På den måde kan man inspirere hinanden og udvikle hinanden i en god retning. Drømmer I måske om at rejse, kan I læse mere på switzr.dk.

Her kommer vi ind på udvikling. Udvikling i forholdet er uden tvivl også vigtigt. Men noget som mange måske kan komme til at overse, er den individuelle udvikling. Et parforhold skal være en tilføjelse til dit liv, og du skal være dit eget centrum. Dette ikke ens betydende med at parforhold ikke er noget som kræver tid, prioritering og arbejde. Men er du ikke opmærksom på din egen udvikling som menneske, vil du som person aldrig rigtig komme længere end hvor du står lige nu. At udvikle sig selv, er også med til at udvikle forholdet og hermed holde gang i mystikken. 

Derfor er dating mens man er et par også noget som er helt essentielt. Og her kommer vi ind på mystikken. Det spændende i et parforhold ligger nemlig i det som er uvist. Dette er ikke ens betydende med at det er en god idé at rende rundt og være udspekuleret og gøre sin partner nervøs. Men det er helt ok at skabe lidt mystik og opretholde den spænding imellem jer som kommer helt fra begyndelsen af. 

”man skal elske sig selv før man kan elske andre”

Denne sætning har du helt sikkert hørt før. Det kan være du synes den er lidt overvurderet. Men der er simpelthen en grund til at selvværd og kropsidealer er et kæmpe diskussionsemne lige i tiden. Der er kommet mere og mere fokus på at dårligt selvværd og den måde man ser sig selv på er helt essentielt for mental sundhed og evnen til at skabe sunde relationer med andre.

Har du det derfor svært med din krop, seksualitet eller noget i dit indre, er det bedste du kan gøre for dig selv og dit parforhold, at vende blikket indad. Det er på tide at kærlighed til det indre praktiseres i højere grad end kærligheden til det ydre.